Ons kaas assortiment

Uitgebreide keuze, voor een scherpe prijs

 

Kaasbus

In uw regio

Specialiteiten

Heerlijke delicatessen

Ons assortiment

Bekijk hier ons zorgvuldig samengestelde kaas assortiment. 

Goudse kaas

Van jong tot brokkel, natuur gerijpt. Een heerlijk volvette harde kaas, minimaal 48+. Waar jonge kaas en jong belegen mild en zacht van smaak zijn. Heeft oude kaas een pittig karakter met intense smaak. Deze wordt dan ook maanden gerijpt. Alle varianten zijn goed snijdbaar, zodat ze makkelijk op brood kunnen.

Komijnekaas

Van jong tot brokkel. Hou je van een kaas met karakter? Dan is onze komijnekaas een échte aanrader. Een soepele jonge kaas of kies voor de stevig structuur van een oude variant. De kaas bevat komijnzaad, die een kruidige smaak geeft. Hoe langer de rijpingsduur, hoe intenser de smaak wordt. 

Hollandse Specialiteiten

Bent u al bekend met onze schapen en geitenkazen? Van een heerlijke feta tot pecorino en roquefort. Laat u verrassen door de heerlijke smaken!

Boerenkaas

Ga jij voor vol, romig en rijker? Dan hebben wij een echte smaakmaker. Deze ambachtelijke kazen komen rechtstreeks van de boerderij. Onze boeren hebben allemaal hun eigen unieke bereidingswijze en dat proef je.

Kruidenkaas

Wil jij net even anders? Ga dan voor onze kaas met kruiden toevoegingen. Van knoflook en italiaanse kruidenkaas tot wasabi of bloemenmix. De Kaasbus zorgt voor een assortiment aan verrassende smaken.

Nagelkaas

Het meest bekende Friese streekproduct. Hou jij van bijzonder? Dan hou jij van nagelkaas. Deze smaakkamer met kruidnagel is bereid volgens echt ouderwetse Friese receptuur. 

Biologische kaas

Een delicatesse uit de lokale kaasmakerij genaamd Kaaslust. Met 100 % weidemelk produceren zij overheerlijke biologische kazen. Van naturel tot kazen met toevoegingen als kruidnagel, moster of basilicum.

Buitenlandse specialiteiten

Houdt u van een zoute en pikante smaak of juist verfijnd en nootachtig? Dan zijn onze (half) harde kazen een ware toevoeging. Denk aan parmazaanse kaas of comté. Heerlijk voor op de borrelplank of om te gebruiken in de keuken.

Blauw geaderde kaas

Voor in de pasta, een salade of op een toastje. Blauwe schimmelkaas heeft een milde tot pittige smaak en is geliefd door kaasliefhebbers. De meest bekende zijn gorgonzola en roquefort. 

Witte kaas

Een heerlijke brie of camembert doen het altijd goed. De perfecte balans tussen een zacht en romig, zorgt voor een gegarandeerd succes op een borrelplank. Toegankelijk met een tikje pit.

Gewassen korstkaas

Van morbier tot port salut. Deze veelal Franse kazen zijn voor de echte liefhebbers. Een gezellig avondje? Dan mag één van deze schimmelkazen niet ontbreken op de borrelplank.

Verse & zacht kazen

Een heerlijke zacht en frisse roomkaas of een mozzarella. Deze zachte witte kazen zijn een goede toevoeging op een feest of juist bij het diner. 

Olijven & tapenade

Echte delicattessen, dat zijn onze olijven en tapenades. U heeft keuze uit een ruim assortiment aan marinades en smaken. 

Confituren en kaas begeleiders

Maak uw borrelplank compleet! Dan mag een kaasdip zeker niet ontbreken. Net even anders, maar gegarandeerd succes. Probeer ook eens onze kaasstengels.